Ebbe Larsen fortæller, at Biografen i Kulturhuset Skanderborg som andre biografer i landet oplevede tilbagegang i 2017. Men regner man særforestillinger med, så nåede det samlede antal gæster i biografen alligevel op på cirka 25.000. Foto: Erland Rasmussen
Ebbe Larsen fortæller, at Biografen i Kulturhuset Skanderborg som andre biografer i landet oplevede tilbagegang i 2017. Men regner man særforestillinger med, så nåede det samlede antal gæster i biografen alligevel op på cirka 25.000. Foto: Erland Rasmussen
Del på Facebook
Del på Twitter
Udskriv
Send e-mail

I biffen: Det skal være god oplevelse

Biografen Kulturhuset Skanderborg har flere våben klar til fremtidens kamp om at få både børn og voksne til at se film i biografen

Hitliste over film

1. Far til fire på toppen
2. Du forsvinder
3. Dræberne fra Nibe
4. Den kæmpestore Pære
5. Gud taler ud
6. Aldrig mere i morgen
7. Victoria & Abdul
8. Kærlighed kender ingen grænser
9. Syng
10. Alle for tre

“En enkelt Jussi Adler Olsen-film kunne have ændret det hele.”

 

Ordene kommer fra Ebbe Larsen, der er med i tovholdergruppen omkring Biografen i Kulturhuset Skanderborg, da Uge-Bladet beder om en status for sæsonen 2017.

 

Status blev en nedgang i billetsalget på ni procent i forhold til året før.

 

LÆS OGSÅ: Entusiast skaber kultur for alle

 

Et mindre udbud af danske film anføres af Ebbe Larsen som den væsentligste forklaring.


Udbuddet af film vigtigst

“Tilbagegangen hænger helt klart sammen med repertoiret,” fastslår han.

 

Ebbe Larsen henviser til, at der var færre, større danske film for både voksne og børn i 2017 end i både 2015 og 2016.

 

Alle biografer i landet oplevede sidste år samlet set en tilbagegang på 7,4 procent.

Dermed har Biografen i Kulturhuset Skanderborg altså haft en tilbagegang lidt større end nedgangen for hele landet.

 

Ebbe Larsen tager det imidlertid roligt af flere grunde.

“Vi er på niveau med 2014 før det store biografår 2015, da vi i øvrigt havde en større fremgang end samlet set for alle biografer.”

 

Tallene viser, at der i 2017 var 20.500 gæster til i alt 121 forskellige film, og der har været 917 ordinære forestillinger.

 

Dertil kommer så forestillinger i de særlige ordninger som Med skolen i Biografen, Børnebiffen og Børnefilmklubben.

 

Hvis der medregnes børnefilmklub og filmforestillingerne for Skanderborgs skoler og børnehaver, har der været cirka 25.000 gæster i biografen i løbet af året.

 

“Der kommer mange til disse forestillinger, og det er med til, at det samlet set ser mere stabilt ud med det samlede antal personer i biografen,” påpeger Ebbe Larsen.

 

Biografen forsøger tillige at gøre sig interessant for et nyt publikum via events i forbindelse med film og med tilbud til ungdomsuddannelserne som eksempelvis gymnasiet.

 

“Vi bliver ikke en Aarhus-biograf. Vi har vores publikum. Vi kan udvide lidt, men vi skal ikke sprede os for meget,” siger Ebbe Larsen.


Modspil til streaming

Biografen Kulturhuset Skanderborg, der drives af 115 frivillige, satser på fortsat at investere i et up-to-date- og fremtidsrettet biografanlæg, som også alle de frivillige kan være stolte af.

 

Det gælder eksempelvis i nyt edb-udstyr i skranken og i år tillige en opgradering af lydsystemer og et nyt filmlærred, der skal være med til fortsat at gøre det attraktivt at gå i biografen i Skanderborg.

 

I den sammenhæng frygter Ebbe Larsen heller ikke, at biografen bliver overflødig i en fremtid med endnu mere streaming af film i hjemmet.

 

“Vores modspil er at gøre det til en god oplevelse at komme i biografen ved at have tekniske rammer, der er i orden, og så en biograf drevet af frivillige, der sørger for, at publikum føler sig velkomne og værdsat både i biografen såvel som i det øvrige Kulturhuset,” siger Ebbe Larsen, som i øvrigt også er formand for bestyrelsen i Kulturhuset Skanderborg.

 

 


En ny lovende sæson

Der lyder også optimistiske toner om indeværende biografsæson 2018. Således henviser Ebbe Larsen til, at der rent faktisk kommer en filmatisering af en Jussi Adler-Olsens bog, Journal 64, i år.

 

Dertil er der forventninger til blandt andet Ole Bornedal-filmen om John Mogensen. For børnene har der allerede været premiere på Ole Lund Kirkegaards Hodja fra Pjort, der kommer en ny Far til Fire og film om Iqbal og den indiske juvel.

 

Efterårsferiens store familiefilm ventes at blive filmatiseringen af Bjarne Reuters bog Kaptajn Bimse og Goggeletten.


Publiceret: 27. Februar 2018 11:45

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og få de lokale nyheder og
annoncer hver dag fra NYT OM Østjylland

Politiken
Seneste nyt
Ekstra Bladet
Seneste nyt
Jyllands-Posten
Seneste nyt